Aktywne Kobiety na Food & Drink

W dniach 13-14 września 2012 r. w Centrum Konferencyjno-Wystawienniczym „Etiuda” w Lublinie odbyła się III edycja Festiwalu Food & Drink. W Festiwalu uczestniczyło 300 kucharzy z Polski oraz francuski mistrz techniki sous vide - Bruno Goussault. Jako sławy polskiej kuchni wystąpili Karol Okrasa , Robert Sowa, Wojciech Amaro i Robert Trzópek.

sam 1378

W Festiwalu uczestniczyły również panie z Gminnego Koła Aktywnych Kobiet w Fajsławicach. Na swoim stoisku prezentującym potrawy regionalne kobiety zaprezentowały: pierogi z czerwoną fasolą, pierogi z kaszą i mięsem, zupę chłopską fajsławicką, kapustę z grochem i śmietaną oraz nalewki.

sam 1371

Mistrz Goussault był zachwycony naszymi potrawami, szczególnie smakowały mu pierogi z czerwona fasolą. Natomiast Karol Okrasa wychwalał zupę chłopską, która mimo małych nakładów jest bardzo specyficzna i smaczna.

                                                                                                Red.

DMC Firewall is a Joomla Security extension!